Brief van Tumaine

Wij hebben van Tumaine een brief gekregen en deze hebben wij voor u vertaald.

Ik ben Tumaine Salim Jembe en ik ben 21 jaar oud. Ik neem deze kans om mijn verhaal op te shrijven.

Mijn moeder is een lepra-slachtoffer en dat was ze ook al toen ik geboren werd. Mijn vader was ook al overleden bij mijn geboorte en ik heb nooit de gelegenheid en de vreugde gekend om een vader te hebben. Toen ik 7 jaar was bracht mijn moeder me naar school en toen pas realiseerde ik me dat mijn moeder een lepra-slachtoffer was. Ik ronde de 8e groep (einde van de basisschool) af in 2007. De verwachting was dat ik in 2008 naar de middelbare school kon gaan, maar dat was onmogelijk omdat er geen geld was om de school te betalen. Ik werd gedwongen om klusjes te doen, maar ik was daar niet succesvol in, zeker omdat ik ook nog heel jong was. Na een jaar moest ik terug naar de basisschool om klas 7 en 8 over te doen. Dit advies was niet gemakkelijk omdat al mijn klasgenoten inmiddels op de middelbare school zaten. Maar ik heb het geaccepteerd en zat in 2010 voor de 2e keer in klas 8.
Op het moment dat ik wachtte op de resultaten hielp ik Action Ministry vanaf november 2010 tot january 2011. Dat was ook het moment dat ik Peter Ochiel ontmoette. Ik heb hem verteld over mijn leven en wens om door te gaan met mijn opleiding. Ik ben heel erg blij dat Stichting Tendo besloten heeft mij te sponsoren en nu zit ik op de plaatselijke middelbare school en ik zit nu in klas 3.  Ik werk hard op school en ik hoop mijn moeder, 2 broers en 2 zusters te kunnen ondersteunen, die nooit de gelegenheid hebben gehad om een opleiding te volgen.
Ik kijk uit naar een mooie toekomst en ik ben heel erg dankbaar voor de sponsoring.

Groet Tumaine Salim Jembe.