Zandvlooien probleem

P1170136

Met zandvlooien besmet

De bewoners van Msambweni hebben veel te maken met zandvlooien.  Zandvlooien zijn parasieten die zich in de huid van blote voeten ingraven en daar uitgroeien tot ongeveer een centimeter groot. Dit brengt in het begin vooral jeuk met zich mee, maar later ook veel pijn. Het zorgt voor grote wonden in de voeten en daardoor ook voor vele infecties. Deze zandvlooien komen veel voor in het gebied.

 

Overal waar de huid in contact komt met de besmette grond bestaat de mogelijkheid dat de parasiet zich in gaat graven. Doordat de bewoners veelal op blote voeten rondlopen is dit een vrij groot probleem. Met de opbrengst van de kerstverloting van 2012 hebben we in 2013 veel aan dit probleem kunnen doen. Als eerste zijn de mensen, vooral kinderen, gecontroleerd op deze beestjes. Deze moeten verwijderd worden met een mesje.

P1160998

Verpleegkundige helpt belangeloos

Er is een verpleegkundige die belangeloos langs komt en de kinderen helpt om ze te verwijderen. Maar dit moet wel steeds worden herhaald.

Tevens worden ook de bestaande wonden en infecties behandeld. Daarnaast zijn er ook preventieve maatregelen genomen. Zo is er in de huisjes een dun laagje cement gestort zodat in de huisjes geen contact meer is met de besmette grond. Verder wordt ook de nodige tijd gestoken in het bijbrengen van hygiëne, want door de voeten te wassen wordt besmetting ook voorkomen. Ook het bedrijf New Nexus uit Tynaarlo heeft een bedrag geschonken voor dit doel, waardoor we dit goed konden aanpakken.

Cementen vloeren helpen voorkomen

Cementen vloeren helpen voorkomen